jaan 23 24 25 26 27 28 29 30 31 veeb 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 mär 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 apr 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Mai 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 juuni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 juuli 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 aug 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 sep 1 2
     
    Etnoloog Anu Kannikese loeng Eesti linliku toidukultuuri kujunemisest
    Näituse „„Vana hea“ tsaariaeg Viljandis“ loengusarjas esineb kolmapäeval, 10. novembril kell 16 etnoloog Anu Kannike, kes tutvustab Eesti linliku toidukultuuri kujunemist.

    Loengul käsitletakse Eesti toidukultuuri arengut ja muutusi 19. sajandi viimasest veerandist kuni iseseisvusaja alguseni. Tegu oli kiire linnastumise ja moderniseerumise ajastuga, mil seniste talupoeglike toitumisharjumuste kõrvale tulid uued toiduained, retseptid ja lauakombed. Loengul tutvustatakse tollaseid menukamaid kokaraamatuid, räägitakse uutest ideedest toitumisvaldkonnas, samuti toiduvalmistamiskursustest ja -koolidest.

    Loengus saab osaleda muuseumipääsmega. Muuseumi külastamisel palume esitada COVID tõend koos isikut tõendava dokumendiga ning kanda maski.