Mai 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 juuni 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 juuli 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 aug 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 sep 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 okt 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 nov 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 dets 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30
    Piletiinfo
    Loeng on tasuta
    Märksõnad: kohalik pärandtoit, pärandtoit, eesti köök
     
    Loeng "Kohalik pärandtoit moodsas eesti köögis"

    Neljapäeval, 28. septembril kell 16.00 ootame Teid
    Viljandimaa Naisseltsi sügisandide päevale

    "Kohalik pärandtoit moodsas eesti köögis"

    Lektor Kaiti Pirs
    Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskoolist

    Paljud hindavad väga oma vaaremadelt õpitud toite ja hoiavad nende retsepte kui kallist vara.

    Eestimaa pärandtoidu kujunemisele on mõju avaldanud mitmed geograafilised, ajaloolised, kultuurilised ja majanduslikud tegurid.

    Traditsiooniliselt loeme pärandtoitudeks leiba, putrusid, suppe, köögiviljatoitusid, liha- ja kalatoite, piimatoite, munatoite, kastmeid, magustoite ja küpsetisi, mida meie esivanemad on sadade aastate eest sööma hakanud. Ajalist piiri on siin raske määratleda, sest mõned toidud on meieni peaaegu muutumatuna jõudnud teise aastatuhande algusest, enamik neist aga pärit 19. sajandist.

    Viljandimaa Naisselts tähistab loenguga samal ajal toimuvat Muinsuskaitseameti üle-eestilist pärandifestivali Elav pärand. Festival toimub 28. septembrist kuni 1. oktoobrini.

    Loeng on tasuta.
    Üritus toimub Viljandi Linnaraamatukogu 3. korruse linnagaleriis.

    Kõik huvilised on oodatud!